Växel i molnet

Vi kan allt om växel i molnet!

Hur vet du om en “växel i molnet” är rätt för din verksamhet?
Det korta svaret är att en molnbaserad växel är enklare, billigare och mindre utrustningskrävande än ett traditionellt telefonisystem. Nedan förtydligar vi oss kring fyra faktorer och vad som är värt att känna till inför valet av en molnbaserad växel.  

Utrustning:
Om du börjar från början och vill hålla utrustningen till ett minimum är en molnväxel ett bra alternativ. Molntelefoner fungerar fullt ut på en stationär dator eller mobil enhet, vilket gör ytterligare hårdvara valfri. Har du redan investerat tungt i traditionell telefoni som du inte vill ”slösa bort”, kan du stegvis komplettera, kombinera och byta ut befintlig infrastruktur. De flesta molnsystem är kompatibla med analog telefoni och vi ger dig gärna rekommendationer på lösningar. 

Undvik onödiga kostnader

Kostnader:
Molnväxlar eliminerar installations- och underhållskostnader som är oundvikliga med traditionella telefonsystem. För företag med behov av endast grundläggande telefontjänster räcker en molnväxel i mer nerskalad version. 

Med den rådande trend av hybridarbete väljer många företag istället en mer avancerad molnväxel – till en högre kostnad – med ett brett utbud av funktioner som videokonferenser och AI. Låter det krångligt och är du inte helt säker på vad du vill och bör ha?  Kontakta oss för hjälp med kartlägga och överväga behoven för just din verksamhet.

Stabilt internet och hantering av data

Tillförlitlighet:
En molnbaserad växel förlitar sig på en stabil och konsekvent internetanslutning. Om din anslutning känns opålitligt är det första steget att se över ditt internet och kanske uppgradera tjänsten.

Datahantering:
Med en molntjänstleverantör av något slag lagras och hanteras data av en tredje part snarare än på lokala servrar. Detta kan vara en fördel för mindre företag utan dedikerade IT-resurser.

Kontakta oss så hjälper vi dig med alla frågor kring val av molnväxel.

Intresserad av våra lösningar?

Varukorg